در این ویدئوی آموزشی به شبیه سازی انفجار درون تونل بتنی فوق توانمند تقویت شده با GFRP و میلگرد در تعامل با خاک به روش CEL پرداخته ایم. مدلسازی شامل تونل بتنی فوق توانمند به صورت سه بعدی، ورق داخلی محافظ GFRP به صورت شل، دو لایه میلگرد به صورت سیمی، محیط خاک پیرامون به صورت سه بعدی و سالید، ماده منفجره و فضای اویلری به صورت سه بعدی می باشد. در شکل های زیر نحوه قرارگیری اجزا در محیط اسمبلی نمایش داده شده است.
تحلیل به صورت دینامیکی و تماس بین اجزا به صورت تماس کلی تعریف شده است. بین تونل و ماده کامپوزیتی تماس به صورت چسبنده و یا کوهسیو ایجاد شده است. برای بتن از مدل پلاستیسیته بتن آسیب دیده، برای کامپوزیت از مدل الاستیک و آسیب هاشین، برای میلگردها از مدل جانسون کوک، برای ماده منفجره از مدل JWL و در نهایت برای خاک از مدل موهر کلمب بهره برده شده است.
در این مساله با توجه به بزرگ بودن ابعاد، استفاده از مش بندی ریز در فضای اویلری به منظور در نظر گرفتن درست حجم ماده منفجره، از اهمیت خاصی برخوردار است و لذا نیاز به استفاده از کامپیوتر با قدرت بالا می باشد. تمامی شرایط مرزی مناسب به همراه مش بندی به اجزا اختصاص داده شده است.
پس از اتمام آنالیز تمامی خروجی ها از قبیل تنش، کرنش،آسیب کامپوزیت، آسیب کششی و فاشری تونل، جابه جایی خاک، انتشار موج انفجار و… قابل دسترس می باشد. در شکل های زیر تعدادی از نتایج این آنالیز نمایش داده شده است.